Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниАрахамія заявив, що в Україні не сприйняли б жінку на посаді міністра оборони

«Якби це була жінка, то взагалі сказали б «війна на дворі, а ви жінку ставите»

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія вважає, що наразі українське суспільство не готове до жінки на посаді міністра оборони. Як повідомляє «Українська правда», про це Арахамія сказав на брифінгу в кулуарах Ради.

«Ми вважаємо, що жінка-міністр оборони взагалі зараз не буде сприйнята суспільством, тому що суспільство не звикло. Навіть зараз питання по Резнікову, він військовозобов’язаний, але зараз не військовий. І вже ми маємо питання, а якби це була жінка, то взагалі сказали б «війна на дворі, а ви жінку ставите», – заявив Арахамія.

Він додав, що це «еволюційний крок» і що «через декілька може бути й жінка міністром оборони, але зараз сприйняття суспільством нема». За словами Арахамії, у суспільства стереотипне бачення міністра оборони: «бойовий генерал».

Політик додав, що в Україні «поступово відходять від цього». Зокрема, міністерство виконує менеджерську функцію та забезпечує потреби армії посередництвом Генштабу, де й мають бути кваліфіковані саме військовослужбовці. Голова «Слуги народу» додав, що в Європі та країнах НАТО деякі міністерства оборони очолюють жінки.

Фото: Українська правда

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.