Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВолодимир Талашко звільнився з університету після звинувачень у домаганнях до студенток

Актор написав заяву за власним бажанням

Актор і викладач Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого Володимир Талашко написав заяву за власним бажанням і звільнився з університету на тлі звинувачень у домаганнях до студенток та абітурієнток. Про це у своєму Facebook повідомила акторка Вікторія Муштей.

«Тепер є прецедент офіційного розслідування харасменту у творчому ВНЗ й успішна його розв’язка. Це було б неможливо без кожної дівчини, яка наважилася написати заяву до університету та міністерства. Усі потоки бруду та труднощі коштували того, щоб нові студентки й абітурієнтки не зазнавали насильства. А також, щоб це було прикладом іншим педагогам, які зловживають своєю владою», – написала Муштей.

Також акторка розповіла, що ще 30 серпня вона повідомила КНУТКіТ про те, що в неї є контакти дівчат, яких домагався Талашко. Але їй так ніхто й не відповів: там просто взяли інформацію «до відома» та продовжили розслідування робочої групи до 31 грудня.

«Це банальне бажання затягнути процес і по-тихому зам’яти питання. Висновки очевидні. Змінювати систему не просто, але миритися з нею я відмовляюся. Я хочу жити в країні, де подібне не вважається нормою», – додала Муштей.

Нагадаємо: на початку серпня сценарист Богдан Панкрухін (Ірвін) опублікував історії про випадки сексуальних домагань Володимира Талашка. За історіями жінок, викладач запрошував їх до себе додому, щоб порепетирувати чи прослухати програму, фотографував і домагався їх. Після цього на пост у приватні повідомлення відгукнулися інші дівчата, які мали подібний досвід із Талашком. З 1 вересня університет імені Карпенка-Карого запустив робочу групу з розслідування заяв про сексуальні домагання Талашка, на цей час його відсторонили від роботи. Потім, 7 вересня, Талашка звинуватили в зґвалтуванні. 

Фото: УНІАН

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.