Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Черкасах розслідують знущання над дітьми в дитсадку спеціального типу

Керівництву повідомляли про факти неналежного поводження

У черкаському дитсадку спеціального типу, де навчаються діти із порушенням розвитку, зафіксували факт булінгу. Про це повідомила заступниця міського голови Черкас Анастасія Чубіна, пише місцеве видання «Вичерпно».

До департаменту зі скаргою звернулася мама одного з вихованців дитсадка. Заява стосувалася багатьох пунктів, зокрема неналежної якості корекційної роботи, роботи з батьками, а також насилля в бік її дитини. Тоді департамент створив спеціальну комісію для дослідження справи.

Відомо, що керівництву закладу неодноразово повідомляли про факти неналежного поводження з дітьми, висловлювали припущення щодо фактів насилля. Однак відповідної реакції не було.

«Ідеться про одну групу, де є дві виховательки. Одна з них уже написала заяву за власним бажанням, інша також спочатку хотіла звільнитися, але пішла на лікарняний. Своєї вини вони не визнають», – розповіла Чубіна.

Заступниця міської голови додала, що комісія встановила кілька фактів неналежної організації виховного процесу. Із 17 батьків, які взяли участь в анкетуванні, четверо підтвердили факт підвищення голосу на їхню дитину або інших проявів насилля. Повноважень департаменту й комісії не вистачає для розслідування фактів булінгу та насилля, яке відбувалося систематично за інформацією батьків.

Наразі комісія завершує роботу з батьками, усі напрацювання передали до правоохоронних органів для подальшого розслідування.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.