Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Києві проведуть акцію з вимогою ратифікувати Стамбульську конвенцію

«Відчинимо правду про насильство»

30 листопада, у вівторок, об 11 годині, під Офісом Президента України відбудеться громадська акція «Відчинимо правду про насильство», яка завершиться ходою до Верховної Ради України. Учасники й учасниці вимагатимуть пояснень, чому Україна досі не ратифікувала Стамбульську конвенцію проти насильства.

«Рівно 10 років тому Україна підписала Стамбульську конвенцію проти насильства, проте на сьогодні вона не ратифікована українським парламентом. Таке зволікання коштує надто дорого – тисяч людських життів», – зазначають організатори.

Згідно з результатами соціологічного дослідження, проведеного Українським інститутом майбутнього спільно з «Нью Імідж Груп», півтора мільйона українців страждали від жорстокого поводження в побуті, але майже половина з них не зверталися до правоохоронних органів.

«В Україні побутує уявлення, що домашнє насильство відбувається в сім’ях, які опинилися в складних життєвих обставинах. Однак практика свідчить, що родина, у якій відбувається насильство, може здаватися на перший погляд добропорядною. Проте зачинені двері можуть приховувати різні види насильства – фізичне, сексуальне, психологічне й економічне», – пояснюють в описі до події.

Акція ініційована коаліцією громадських організацій «Україна – за Стамбульську конвенцію».

Нагадаємо: наприкінці червня цього року народна депутатка Марія Мезенцева розповіла, що у Верховній Раді розпочали опитування щодо можливої підтримки Стамбульської конвенції. Тоді Мезенцева сказала, що документ «можуть ратифікувати в новому політичному сезоні, десь із вересня». Більше про важливість ратифікації Стамбульської конвенції можна прочитати за посиланням.

Фото: Facebook

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.