Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниОлімпійський комітет більше не вимагатиме перевірки рівня тестостерону в транслюдей

Згідно з новими рекомендаціями, які вперше змінили після 2015 року

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) опублікував нові рекомендації, згідно з якими не буде перевіряти рівень тестостерону транслюдей задля визначення придатності цих спортсменів до змагань. Про це пише The Guardian.

Згідно з новими рекомендаціями, які вперше змінили після 2015 року, трансжінкам більше не потрібно знижувати рівень тестостерону для змагань у жіночій спортивній категорії. МОК зазначив, що не треба створювати презумпції, що трансжінки мають автоматичну перевагу над спортсменками, які народилися жінками.

Водночас у комітеті наголосили, що очільники індивідуальних видів спорту самостійно складають свої правила, тож вони однаково можуть накласти обмеження на транслюдей з метою чесних змагань. Такі рішення мають ґрунтуватися на «надійній і перевіреній експертами науці, яка демонструє постійну, несправедливу та непропорційну конкурентну перевагу та/або неможливий ризик для безпеки спортсменів».

Наукова консультантка зі спортивних досягнень транслюдей Джоанна Харпер поділилася, що, хоча вона схвалює акцент МОК на інклюзії, було неправильно применшувати переваги трансжінок.

«Трансгендерні жінки часто вищі, більші та сильніші, ніж інші, а це перевага в багатьох видах спорту. Також нерозумно просити спортивні федерації провести надійне й експертне дослідження, перш ніж вводити обмеження для трансспортсменів в елітному спорті. На такі дослідження знадобляться роки, якщо не десятиліття», – зазначила Харпер, яка сама є трансжінкою.

Окрім цього, МОК може зіткнутися з критикою з боку активісток, які сподівалися, що комітет піде шляхом спортивних рад Британії, які раніше заявили, що «для багатьох видів спорту включення транслюдей, чесність і безпека не можуть існувати спільно в єдиній моделі конкуренції».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.