Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниNASA вперше відправить темношкіру астронавтку в довгострокову місію

Нею стала Джессіка Воткінс

Джессіка Воткінс стала першою темношкірою астронавткою, яку NASA відправить на довгострокову місію на Міжнародну космічну станцію. Про це повідомляє пресслужба.

Вона стане четвертим членом екіпажу на кораблі Crew Dragon-4, розробленому SpaceX. На місію відправляються командир Челл Ліндгрен, пілот Роберт Гайнс, а також астронавтка Саманта Крістофоретті. Політ заплановано на квітень 2022 року. Астронавти проведуть на станції пів року.

В інтерв’ю Воткінс сказала, що сподівається, що поїздка на космічну станцію стане прикладом для дітей різних національностей і «зокрема для не білих дівчат, які зможуть побачити приклад того, як вони можуть діяти й досягати успіху».

Воткінс родом із Колорадо, вивчала геологію в Стенфордському й Каліфорнійському університетах. Вона проводила дослідження щодо механізмів поширення великих зсувів на Марсі та Землі. Воткінс стала астронавткою у 2017 році.

Першою афроамериканкою в космосі була Мей Керол Джемісон. Вона здійснила політ на орбіту на борту шаттла STS-47 «Індевор» у вересні 1992 року.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.