Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЗникла китайська тенісистка Пен Шуай вийшла на зв’язок із МОК

До цього про Шуай не чули понад два тижні

Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах провів 30-хвилинну відеорозмову з китайською тенісисткою Пен Шуай, чиє зникнення викликало стурбування в мережі. Про це повідомляє пресслужба МОК.

Тенісистка сказала, що вона в безпеці й добре почувається. Шуай також подякувала представникам МОК за турботу та попросила поважати її особисте життя. Наразі вона живе у своєму будинку в Пекіні, однак планує й надалі грати в теніс. У розмові також узяли участь голова комісії спортсменів МОК Емма Терхо та член комітету від Китаю Лі Лінвей.

«За словами Емми Терхо, Пен Шуай виглядала розслабленою та погодилася підтримувати з нею зв’язок. Президент МОК запросив спортсменку на обід у січні, коли він прилетить до Пекіна, і вона з радістю погодилася», – ідеться в повідомленні.

До цього державні ЗМІ Китаю опублікували відео з Шуай, де вона вечеряє разом зі своїм тренером і друзями в ресторані у Пекіні.

Як повідомляє The Guardian, у Жіночій тенісній асоціації (WTA) заявили, що відео із Шуай замало, щоб робити висновки щодо її стану. Там наголосили на важливості розслідування домагань експрем’єра Китаю Чжана Ґаолі, про які тенісистка розповіла до свого зникнення.

«Приємно було бачити Пен Шуай на останніх відео, але вони не пом’якшують і не вирішують занепокоєння WTA щодо її благополуччя та здатності спілкуватися без цензури чи примусу. Це не змінює наш заклик до повного, справедливого та прозорого розслідування, без цензури, щодо її звинувачень у сексуальному насильстві, що стало причиною нашого початкового занепокоєння», – сказав представник WTA в електронному листі.

Нагадаємо: китайська тенісистка та колишня перша ракетка в парному рейтингу Пен Шуай звинуватила в сексуальному насильстві ексвіцепрем’єра Китаю Чжана Ґаолі. Про це спортсменка розповіла на сторінці в соцмережі Weibo. Незабаром допис видалили, і Шуай перестала виходити на зв’язок.

Фото: Cgtn

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.