Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниДжоан Роулінг заявила про погрози після публікації її домашньої адреси в мережі

Письменниця звинуватила активістів за права транслюдей

Авторка серії книг про Гаррі Поттера Джоан Роулінг розповіла про погрози з боку активістів і звернулася до поліції, коли її домашню адресу опублікували в мережі. Про це вона розповіла у своєму твітері.

Роулінг повідомила, що троє активістів, акторка Джорджія Фрост, комік Голлі Старс і драг-артист Річард Енерджі, влаштували протест біля її будинку й опублікували фото з її адресою. Водночас вона подякувала поліції Шотландії та користувачам, які поскаржилися на допис. Далі Роулінг опублікувала кілька імен постраждалих жінок, які через свої погляди також отримували погрози переслідування й насильства.

«Жодна з цих жінок не захищена так, як я. Вони та їхні сім’ї опинилися в стані страху та розпачу лише з тієї причини, що вони відмовляються погодитися без критики, що соціально-політичний концепт гендерної ідентичності має замінити поняття біологічної статі», – написала Роулінг.

На думку письменниці, активісти намагалися залякати її та «зупинити в боротьбі за права біологічних жінок».

«Їм слід було б замислитися над тим, що я зараз отримала так багато смертельних загроз, що я могла б обклеїти ними весь будинок, і я не перестала висловлюватися. Можливо, найкращий спосіб довести, що ваш рух не є загрозою для жінок – це перестати переслідувати, непокоїти та залякувати нас», – додала Роулінг.

Раніше стало відомо, що Роулінг може не взяти участь у спецепізоді «Гаррі Поттера», який випустять на честь 20-ї річниці першої стрічки. Причиною можуть слугувати звинувачення в трансфобії й нетерпимості в бік письменниці.

Фото: The Times

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.