Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПрем’єр-міністеркою Швеції вперше стала жінка

Лідерка соціал-демократів Магдалена Андерссон

У Швеції лідерка соціал-демократів Магдалена Андерссон стала першою жінкою на посаді прем’єр-міністерки країни. Про це повідомляє The Local.

На голосуванні Андерссон підтримали 174 депутати з 349. Один депутат не був присутній і не голосував. Відомо, що за шведською системою кандидату в прем’єр-міністри не потрібна підтримка більшості в парламенті. Голосів проти має бути менше половини від кількості мандатів.

Андерссон офіційно очолить уряд після зустрічі з королем Карлом XVI Густавом цієї п’ятниці, 26 листопада. Вона змінить на посаді Стефана Льовена, який пішов у відставку на початку листопада.

Прем’єр-міністерка заявила, що прагне «повернення демократичного контролю над школами, охороною здоров’я та доглядом за людьми похилого віку», а також вона хоче відійти від приватизації соціального сектору.

Окрім цього, Андерссон пообіцяла зробити Швецію світовим прикладом для наслідування в кліматичних змінах і боротися із стріляниною та вибухами, які почастішали в країні за останні роки.

ОНОВЛЕНО: Андерссон подала у відставку через кілька годин після обрання на посаду прем’єр-міністерки. Після голосування парламенту за бюджет партія-партнер Андерссон вийшла з владної коаліції, що означає автоматичну відставку прем’єра.

Фото: Fredrik Persson/TT News Agency

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.