Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Києві група чоловіків напала на двох активісток із феміністичних організацій

Активістки відклеювали плакати з гомофобними та антигендерними написами

Двоє активісток з організацій «Феміністична майстерня» і «FemSolution» повідомляють про напад групи чоловіків із громадської організації «Традиція і порядок». Про це повідомляється на Facebook-сторінці «Феміністичної майстерні».

Інцидент стався ввечері 12 червня на Контрактовій площі в Києві.

«Дівчата побачили, що паркан Гостинного двору густо заклеєний плакатами зі слоганами «Стать – це стать. Гендер не існує», зображення меча, який розрубує ЛГБТ-прапор, «Традиція сім’я порядок», «Бог і батьківщина». Активістки вирішили відклеїти гомофобну та антигендерну пропаганду, яка порушує Закон України «Про засади запобігання та протидії дискримінації», – повідомляє «Феміністична майстерня».

За словами активісток, у цей момент їх оточили близько 15 чоловіків з організації «Традиція і порядок». Вони почали застосовувати фізичну силу: одну дівчину вдарили в обличчя рукою, іншу – трафаретом «Традиція і порядок». Потім їх штовхали й смикали за сумки, а також знімали це все на відео. Дівчата кликали на допомогу й просили зателефонувати в поліцію. За викликом перехожого поліція не прибула на місце події. Інцидент закінчився, коли чоловіки самі вирішили розійтися.


На Facebook-сторінці «Феміністичної майстерні» повідомляється, що це другий випадок, коли чоловіки з «Традиції і порядку» нападають на представниць організації. Уперше це сталося в листопаді 2019 року під час акції «Поверни собі ніч».

Наразі представниці організації «Феміністична майстерня» вимагають заборонити організації, які вчиняють насильство – зокрема, організацію «Традиція і порядок». Крім того, дівчата написали заяву в поліцію, яка зараз на розгляді.

Фото: «Традиція і порядок»

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.