Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Танзанії дівчатам дозволили повернутися до школи після пологів

Міністерка освіти пообіцяла видасти циркуляр

Уряд Танзанії дозволить дівчатам-підліткам повернутися до школи після пологів. Раніше через це школярок виключали з навчального закладу, повідомляє Al Jazeera.

Міністерка освіти Джойс Ндалічако заявила, що видасть циркуляр, яким дозволять усім учням повернутися до навчання, адже «немає часу чекати».

«Зміни охоплюють усіх дівчат, які завагітніли під час навчання в початковій та середній школі. Їм дозволять продовжити офіційне навчання після пологів», – заявила міністерка.

У 2017 році колишній президент Танзанії Джон Магуфулі підтримав виключення вагітних дівчат із державних шкіл і заборону їм повертатися до навчання після пологів, оскільки вважав «сексуально активних дівчат аморальними». Таке рішення розкритикували правозахисні організації.

«Я даю гроші на безкоштовне навчання. А потім вона вагітніє, народжує й повертається до школи. Ні, не за мого правління», – казав Магуфулі.

За даними Світового банку, щороку понад 120 тисяч дівчат у Танзанії кидають школу, з них 6500 – через вагітність.

«Це важливе рішення підкреслює прагнення країни підтримувати дівчат і молодих жінок та поліпшувати їхні шанси на здобуття кращої освіти», – ідеться в заяві Світового банку.

Наразі Танзанію очолює перша жінка-президентка країни, Самія Сулуху. За її правління в червні Міносвіти дозволило дівчатам відновити навчання в спеціальних коледжах після пологів.

Фото: Medium

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.