Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниМінсоцполітики запропонувало створити дитячі кімнати на підприємствах

Там діти зможуть перебувати не більше 3 годин

Міністерства соціальної політики винесло на громадське обговорення проєкт наказу, що пропонує створювати дитячі кімнати в установах та організаціях.

За положенням, дитячі кімнати створюватимуть для тимчасового перебування дітей працівників і відвідувачів без супроводу батьків або за їх присутності. Основною метою діяльності дитячої кімнати є «створення умов для поєднання працівниками та відвідувачами установ/організацій своїх професійних і сімейних обов’язків».

У проєкті наказу вказано, що основними завданнями дитячої кімнати є:

  • забезпечення тимчасового перебування дітей під час перебування батьків на робочому місці або відвідування установи/організації з особистих питань;
  • сприяння формуванню позитивного ставлення до сім’ї, відповідального батьківства, збереженню сімейних цінностей, забезпеченню рівних прав і можливостей жінок та чоловіків;
  • забезпечення дозвілля дітей під час їхнього перебування в дитячій кімнаті;
  • консультування батьків/законних представників дитини з організаційних питань діяльності дитячої кімнати.

Діяльність дитячої кімнати проводиметься з дотриманням принципів захисту прав людини/дитини, гуманності, недискримінації, конфіденційності із забезпеченням інклюзивності, доступності та зручності послуг.

Для забезпечення дозвілля дітей у дитячій кімнаті залучатимуться фахівці, які мають педагогічну або психологічну освіту, володіють навичками та досвідом роботи та спілкування з дітьми, зокрема з дітьми з інвалідністю. Тимчасове перебування дітей у дитячій кімнаті є безкоштовним.

Зазначається, що тривалість перебування дітей у супроводі батьків/законних представників або без супроводу в дитячій кімнаті узгоджується з керівником установи, але не може перевищувати 3 годин.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.