Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПрезидент заявив, що законопроєкт про Стамбульську конвенцію готують до подання у ВР

Проєкт закону розглянуть у парламенті після завершення відповідних процедур

Президент України Володимир Зеленський підтримав ратифікацію Україною Стамбульської конвенції Ради Європи про запобігання домашньому насиллю та насильству стосовно жінок. Про це йдеться в заяві Офісу президента.

«У зв’язку з акцією «Відчинимо правду про насильство» Офіс Глави держави повідомляє, що Президент України Володимир Зеленський послідовно підтримує кроки, спрямовані на захист прав осіб, які постраждали від домашнього насильства, насильства за ознакою статі, а також забезпечення належного реагування на випадки такого насильства», – пишуть у заяві.

Там додали, що наразі в Офісі Президента завершується підготовка до подання проєкту закону «Про ратифікацію Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами» на розгляд Верховної Ради.

«Позиція Володимира Зеленського щодо необхідності приєднання України до цієї Конвенції принципова й не змінна. Після завершення відповідних процедур Глава держави буде готовий внести на розгляд парламенту вказаний законопроєкт», – ідеться в повідомленні.

У заяві підсумовують, що наразі найважливішим питанням є «консолідація зусиль усіх сторін» навколо ратифікації Україною Стамбульської конвенції.

30 листопада біля офісу Президента відбулася акція «Відчинимо правду про насильство». Wonderzine Україна поспілкувалися з учасниками й учасницями акції щодо того, чому це для них важливо і які права вони відстоюють.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.