Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Не мають вважатися власністю». Талібан опублікував новий указ про права жінок

У ньому не згадують про роботу або освіту

Талібан оприлюднив новий указ про права жінок, у якому йдеться про те, що жінки не повинні вважатися «власністю» й можуть давати згоду на шлюб. Про це повідомив Reuters.

Загалом автори документа зосередилися на шлюбі та правах вдови. Також указ закликає лідерів афганського суспільства «вжити серйозних заходів для забезпечення прав жінок».

В указі зазначають, що «ніхто не може змусити жінок виходити заміж під примусом чи тиском». Також забороняється обмінювати жінок на якісь блага. Унаслідок смерті чоловіка після закінчення шаріатської іди вдова не може бути насильно видана заміж, має право отримати придане від свого нового чоловіка, а також має право на фіксовану частку спадщини в майні її померлого чоловіка, дітей, батька й інших родичів. Водночас у документі нічого не вказано про шлюби неповнолітніх.

Також указ не містить згадок про право жінки на навчання або працевлаштування. Восени Талібан заборонив ученицям і викладачкам відвідувати середню школу, а до цього жінкам узагалі сказали залишатися вдома, поки їм не забезпечать «цілковиту безпеку».

Фото: AP News 

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.