Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Франції підтримали криміналізацію булінгу в школі

Депутати сподіваються, що закон допоможе розпізнавати та запобігати образам

Нижня палата парламенту Франції підтримала законопроєкт, що пропонує запровадити кримінальну відповідальність за булінг у школі. Там зауважили, що суспільству потрібен «тривожний сигнал» щодо серйозності образ між дітьми, повідомляє The Guardian.

За проєктом, відповідальність покладатимуть на учнів і працівників школи. Кривдників можуть покарати штрафом у розмірі 45 тисяч євро та строком ув’язнення до трьох років. Якщо постраждалий від булінгу скоїть самогубство або спробує це зробити, покарання може сягати 10 років позбавлення волі та штрафу в 150 тисяч євро.

Депутат Ерван Баланант, який розробив законопроєкт, заявив, що він допоможе розпізнавати та запобігати булінгу. Баланант додав, що «йдеться не про те, щоб відправляти дітей до в’язниці», а про встановлення «системи цінностей суспільства».

Законопроєкт також підтримав міністр освіти Жан-Мішель Бланке. Він сказав, що закон транслює думку, що «ми ніколи не погодимося, щоб життя наших дітей було зруйновано». За оцінками, приблизно кожна дитина у Франції страждала від цькувань, а соцмережі збільшують ризик публічних насмішок і принижень.

Тепер законопроєкт передадуть до Сенату й розглянуть на сесії парламенту в лютому.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.