Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСША оголосили дипломатичний бойкот Олімпіаді в Пекіні через порушення прав людини

Китай назвав рішення «політичною маніпуляцією»

Дипломати США не будуть присутні на зимових Олімпійських іграх у Пекіні через занепокоєння щодо стану прав людини в Китаї. Про це повідомила прессекретарка Білого дому Джен Псакі.

У заяві додають, що американські спортсмени зможуть брати участь в Іграх й отримають повну підтримку влади, однак дипломати від країни «не робитимуть свій внесок у фанфари навколо майбутніх Ігор». Китай назвав рішення «політичною маніпуляцією».

Як повідомляє CNN, цей крок знаменує ескалацію тиску з боку США на Китай через звинувачення в примусовій праці та порушеннях прав людини в західному регіоні Сіньцзян, зокрема, проти уйгурського населення й інших етнічних і релігійних меншин.

«США просто хочуть політизувати спорт, створити розбіжності та спровокувати протистояння. Успіх Ігор не залежить від участі кількох дипломатів від країн», – заявили в Китаї.

У Міжнародному Олімпійському комітеті повідомили, що поважають рішення американської влади. Після оголошення рішення США Нова Зеландія заявила, що також не буде посилати делегацію. Інші країни, включаючи Велику Британію й Австралію, теж розглядають можливість бойкоту.

Фото: IOC Media

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.