Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниInstagram пообіцяв повернути хронологічну стрічку публікацій

Раніше користувачі скаржилися, що їхні дописи приховували зі стрічки

У 2022-му Instagram поверне хронологічну стрічку постів, яку прибрали 5 років тому. Про це повідомив голова соцмережі Адама Моссері.

На комісії Сенату США про шкоду соцмережі для дітей і підлітків Моссері запитали, чи вважає він, що споживачі повинні мати можливість користуватися Instagram без маніпуляцій з боку алгоритмів. Той відповів, що підтримує цю можливість.

Через деякий час після цього компанія повідомила про план повернути хронологічну стрічку. Там пояснили, що після її запуску користувачі матимуть можливість обрати, якою стрічкою їм зручніше користуватися.

«Ми хочемо, щоб люди мали значущий контроль над своїм досвідом. Ми експериментували з функцією Favorites, щоб ви вирішували, чиї публікації ви хочете бачити вище, а також працюємо над іншим варіантом перегляду публікацій людей, на яких ви підписалися, у хронологічному порядку», – ідеться в заяві.

До 2016 року стрічка Instagram була лише у хронологічному порядку, поки компанія не запровадила алгоритм, керований штучним інтелектом. За даними досліджень, через це користувач пропускає до 70% контенту у своїх підписках.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.