Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниКанада заборонила конверсійну терапію

Прем’єр-міністр Джастін Трюдо назвав практику «мерзенною та принизливою»

У Канаді набув чинності закон про заборону конверсійної терапії. Про це повідомляє CNN.

Законопроєкт визначає злочином надання, отримання від цього прибутку, а також «просування або рекламування» конверсійної терапії. Окрім того, у законопроєкті заборонено вивозити «дитину з Канади з наміром, щоб вона пройшла конверсійну терапію за межами країни».

Положення документу набудуть чинності 7 січня 2022 року – через 30 днів після того, як законопроєкт отримає королівську згоду в середу.

«Це офіційно: проєкт нашого уряду, який забороняє мерзенну та принизливу практику конверсійної терапії, отримав королівську згоду, тобто тепер це закон. ЛГБТQ2-канадці, ми завжди будемо відстоювати вас і ваші права», – написав прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

LGBTQ2 – абревіатура, що використовується урядом Канади, де «2» означає Two-Spirit, «культурно-специфічну ідентичність, яка використовується деякими корінними народами для позначення особи, чия гендерна ідентичність, духовна ідентичність та/або сексуальна орієнтація включає як чоловіків, так і жінок».

Конверсійною терапією називають сукупність методик, включно з психіатричним, психологічним, медичним і релігійним «лікуванням» осіб, із метою змінити їхню сексуальну орієнтацію на гетеросексуальну.

Фото: Twitter

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.