Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПостраждалі від домагань Ларрі Нассара отримають 380 мільйонів доларів компенсації

Завершення справи щодо сексуального насильства з боку лікаря

Федерація гімнастики, Олімпійський і Паралімпійський комітети США виплатять 380 мільйонів доларів постраждалим жінкам та дівчатам, які зазнали сексуальних домагань з боку колишнього лікаря збірної США з гімнастики Ларрі Нассара.

Як повідомляє BBC, вирок завершує «п’ятирічну боротьбу» після того, як постраждалі оприлюднили свої звинувачення проти Нассара у 2016-му. У 2018 році Нассара засудили до понад 300 років в’язниці за сексуальне насилля та розбещення неповнолітніх.

Юристка й колишня гімнастка Рейчел Денхолландер, яка першою звинуватила Нассара у 2016-му, написала у твітері: «Цей розділ нарешті закритий. Тепер може розпочатися важка робота з реформування та відновлення. Від того, що станеться далі, залежить те, чи прийде справедливість і зміни».

Врегулювання також покриє претензії золотих медалісток Олімпійських ігор, включаючи Сімону Байлс, Елі Райсман, Маккайлу Мароні й Меггі Ніколс, які давали свідчення перед Сенатом щодо Нассара.

Загалом про сексуальне насильство Нассара розповіли понад 330 жінок і дівчат у збірній США з гімнастики та в Університеті Мічигану, де звинувачений працював лікарем.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.