Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниДжоан Роулінг розкритикувала рішення поліції ідентифікувати нападників за гендером

У мережі зазначили, що коментар Роулінг «принижує історично маргіналізовану спільноту»

Користувачі твітеру знову критикують Джоан Роулінг через новий «трансфобний» твіт. Про це пише Independent.

На своїй сторінці у твітері авторка «Гаррі Поттера» залишила посилання на новину The Times під назвою «Абсурдність» поліцейських, які реєструють ґвалтівників як жінок». У тексті йдеться про рішення поліції Шотландії реєструвати нападників у справах про зґвалтування за їхньою гендерною ідентичністю.

Цю новину Роулінг підписала дещо зміненою цитатою із роману «1984» Джорджа Орвелла. «Війна – це мир. Свобода – рабство. Невігластво – сила. Людина з пенісом, яка вас зґвалтувала, – жінка», – написала вона.

Згодом деякі користувачі, зокрема, члени ЛГБТК+ спільноти, зазначили, що коментар Роулінг засмучує, розчаровує та «принижує історично маргіналізовану спільноту».

«Ніколи не думала, що побачу ваше ім’я й відчую щось, окрім магії. Але тепер я бачу це, зітхаю й думаю: «О Боже, що жахливого вона сказала про транслюдей цього разу?» Будь ласка, просто зупиніться. Ми благаємо вас! Це дуже болісно для людей. Будь ласка, припиніть завдавати болю», – написала одна з користувачок.

«Хіба лише чоловіки здатні на зґвалтування та сексуальне насильство? Зґвалтуванням вважається лише проникнення? Та хіба сексуальне насильство притаманне лише чоловікам?» – запитали в Роулінг.

Ситуація довкола ставлення Роулінг до трансгендерів почалася ще в червні минулого року після того, як письменницю обурило формулювання «люди, що менструють» у твітері. Тоді її звинуватили в трансофобії й нетерпимості, а громадськість і шанувальники почали масово критикувати авторку. Едді Редмейн, Емма Вотсон і Деніел Редкліфф заявили, що не погоджуються з думкою Роулінг. Письменниця може не взяти участь у спецепізоді «Гаррі Поттера», який випустять на честь 20-ї річниці першої стрічки.

Фото: Twitter

Розповісти друзям
1 коментарпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.