Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниАпеляційний суд може скасувати вирок Гарві Вайнштайна – ЗМІ

Деякі судді висловили занепокоєння щодо покарання продюсера

Апеляційний суд Нью-Йорка може звільнити Гарві Вайнштайна, який наразі відбуває 23-річний термін ув’язнення за звинуваченнями в зґвалтуванні та сексуальному насильстві. У Лос-Анджелесі йому також висуваються додаткові звинувачення, які передбачають 140 років позбавлення волі. Про це пише Variety.

П’ятеро суддів провели дискусію щодо справи в середу, 15 грудня. Троє з них висловили серйозне занепокоєння з приводу свідчень, прийнятих у судовому засіданні. Одна із суддів, Саллі Манзане-Деніелс, назвала деякі звинувачення «перебором» і «нагромадженням». У виданні повідомляють, що адвокати Вайнштайна не роблять жодних прогнозів щодо того, яким буде рішення суду, але вони «налаштовані оптимістично».

«Ми дуже щасливі. Сподіваємося, виходячи з допиту апеляційного суду, вони бачать цю справу такою, якою вона є, що докази, які ніколи не повинні були бути представлені цьому журі присяжних, захопили суд і зробили неможливим для містера Вайнштайна отримати справедливий розгляд справи», – заявив співрадник Деймон Чероніс.

До цього суддя першої інстанції Джеймс Берк дозволив прокурорам викликати трьох свідків, які розповіли, що Вайнштейн скоїв над ними сексуальне насильство під час ділових зустрічей. Ці звинувачення не ввійшли до справи, але їх використали для підтвердження звинувачень, за якими судили Вайнштайна.

Під час усної дискусії судді прагнули з’ясувати, чи рішення по справі просто ставлять під сумнів характер Вайнштейна, а не проливають світло на те, що він справді вчинив. «Він не засуджується за те, що він поганий хлопець. Його засуджують за конкретні злочини», – сказала суддя Джудіт Гіше.

Кілька адвокатів прокоментували новину, зазначивши, що запитання суддів не гарантують, що тепер призначать новий судовий розгляд. Цілком можливо, що судді можуть критикувати рішення Берка, але залишити вердикт у силі на тій підставі, що присяжні отримали докази без додаткових свідчень. Також можливо, що судді можуть розділитися, і ті, хто висловив найбільше занепокоєння, можуть опинитися в меншості.

Наразі Вайнштайн перебуває у виправній колонії в Лос-Анджелесі, де очікує суду за 11 іншими звинуваченнями у зґвалтуванні та сексуальних домаганнях. Імовірно, суд почнеться не раніше літа наступного року. Якщо вирок у Нью-Йорку скасують, адвокати Вайнштейна можуть попросити його звільнення під заставу.

Фото: Tahir Muhammad

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.