Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниАвстрія схвалила закон про непряму евтаназію. Що це означає

Лише для повнолітніх, які страждають від невиліковних чи тяжких хвороб

Уряд Австрії схвалив легалізацію непрямої евтаназії, під час якої пацієнт, який бажає померти, приймає смертоносний препарат за схвалення лікаря. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Провести процедуру зможуть лише повнолітні, які страждають від невиліковних чи тяжких захворювань. Для цього людині потрібно буде пройти обстеження у двох лікарів і підтвердити здатність самостійно ухвалювати рішення, а потім передати рішення адвокату чи нотаріусу. Далі необхідно зачекати щонайменше 12 тижнів, перш ніж пацієнту нададуть доступ до процедури, щоб гарантувати, що евтаназія не буде здійснена через тимчасову кризу. Однак для пацієнтів у «термінальній фазі» хвороби термін може бути скорочений до 2 тижнів.

Назви аптек, які надаватимуть ліки, не будуть рекламуватися публічно, а будуть оприлюднені лише юристам і нотаріусам, які отримають повідомлення. Закон набуде чинності вже з січня 2022 року.

Рішення ухвалили після вимоги Конституційного суду скасувати заборону на евтаназію з лікарською допомогою, що в суді назвали «порушенням фундаментальних прав людини». Якби його не ухвалили, евтаназія вже не була б заборонена з кінця цього року та практика фактично стала б нерегульована.

Наразі непряма евтаназія легалізована в Бельгії, Люксембурзі, Нідерландах, Іспанії та Швейцарії.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.