Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПапа Франциск назвав «сатанинським» насильство над жінками

Папа Римський звернув увагу на проблему домашнього насильства

Голова католицької церкви Папа Римський Франциск заявив, що вважає насильство над жінками «майже сатанинським». Про це повідомляє BBC.

Папа Франциск провів бесіду з людьми у важких життєвих обставинах, серед яких була жінка, яка постраждала від домашнього насильства та залишила дім із чотирма дітьми. Папа звернув увагу на «дуже, дуже високу» кількість жінок, «яких б’ють і над якими знущаються у своїх же домівках».

«Проблема в тому, що для мене це є майже сатанинським, оскільки йдеться про зловживання над людиною, яка не може постояти за себе, яка може лише спробувати зупинити удари», – сказав Франциск.

Минулого місяця поліція Італії повідомила про орієнтовно 90 випадків насильства над жінками щодня, серед них 62% сталися вдома.

Згідно зі звітом ООН, який охопив 13 країн, половина опитаних жінок зазнали певної форми насильства з початку пандемії у зв’язку з карантином. Під час зустрічі Папа Франциск сказав, що має надію на покращення ситуації, навіть під час пандемії.

«Я бачу у вас гідність, бо якби ви не мали гідності, то не були б тут [...] Ви даєте приклад опору, урок, як протистояти лихам», – звернувся Папа Римський до постраждалої.

Фото: Vatican News

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.