Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниТенісистка Пен Шуай відмовилася від звинувачень ексвіцепрем’єра Китаю в домаганнях

Вона заявила, що стосовно її слів «виникло непорозуміння»

Китайська тенісистка, колишня перша ракетка світу в парному розряді Пен Шуай відмовилася від звинувачень у сексуальному насильстві в бік колишнього віцепрем’єра Китаю Чжана Гаолі. Про це повідомляє Reuters з посиланням на її інтерв’ю для видання Lianhe Zaobao.

Інтерв’ю провели під час спортивної події в Шанхаї, де Шуай з’явилася з іншими національними спортсменами.

«Мені необхідно підкреслити один надзвичайно важливий момент: я ніколи не говорила й не писала, що хтось ґвалтував мене [...] Навіщо комусь слідкувати за мною? Я завжди була вільна», – заявила Шуай.

Тенісистка додала, що не була під наглядом і не робила заяв проти власної волі, додала, що раніше стосовно її слів «виникло непорозуміння».

Жіноча тенісна асоціація (WTA) відреагувала на появу Шуай «у публічній обстановці», але там наголосили, що це не «послаблює й не вирішує занепокоєння щодо її благополуччя та здатності спілкуватися без цензури чи примусу».

«Ми залишаємося непохитними у своєму заклику до повного, справедливого та прозорого розслідування її звинувачень у сексуальному насильстві, що викликало нашу початкову занепокоєність», – заявила WTA.

На початку листопада Пен Шуай опублікувала допис про сексуальне насильство з боку Чжана Гаолі на своїй сторінці в соцмережі Weibo. Незабаром допис видалили, і Шуай перестала виходити на зв’язок. 17 листопада китайський державний канал CGTN показав електронний лист, нібито написаний самою Шуай у відповідь на заклик WTA до проведення розслідування. У листі вказали, що вона відмовляється від своїх звинувачень і перебуває в повній безпеці. У грудні WTA заявила про призупинення проведення турнірів у Китаї через імовірне позбавлення волі й тиск до Шуай.

Фото: Wikimedia

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.