Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниКористувачки критикують віртуальний світ Meta через випадки сексуальних домагань

У компанії інциденти назвали «абсолютно невдалими»

У мережі критикують платформу віртуальної реальності Horizon Worlds від компанії Meta. Там почали повідомляти про випадки сексуальних домагань із цифровими аватарами реальних людей. 

«Сексуальні домагання не жарт навіть у звичайному інтернеті, а віртуальна реальність створює новий вимір, завдяки чому все, що відбувається, відчувається гостріше. Мене не просто неналежно торкалися, інші люди поводилися так, що я відчувала себе відчуженою», – написала користувачка на сторінці Horizon, яка однією з перших повідомила про домагання в метасвіті.

У відповідь в Meta наголосили, що проблемі можна було запобігти через корективи в налаштуваннях. У компанії стверджують, що користувачі можуть увімкнути функцію під назвою «Безпечна зона», яка забезпечує їм особистий простір.

Оглядачка Bloomberg Пармі Олсон розповіла, що одного разу у VR Horizon Venues, платформі-попереднику Horizon Worlds, її оточила «група аватарів-чоловіків», які почали її фотографувати.

«Не потрібно повторювати, що компанію неодноразово критикували за ігнорування проявів мізогінії та сексуальних домагань на платформі [...] Такі, як Марк Цукерберг, хочуть, щоб ми думали, що метавсесвіт – це майбутнє, але це просто нове місце для давніх проблем, які, здається, ніхто не хоче вирішувати», – пише журналістка The Guardian Арва Магдаві.

Як зазначає MIT Technology Review, не існує жодного органу, який би прямо відповідав за права та безпеку тих, хто бере участь у будь-якій платформі онлайн, зокрема, й у віртуальному світі.

Віцепрезидент Horizon Вівек Шарма назвав подібні інциденти «абсолютно невдалими». «Це корисний відгук для нас, тому що я хочу зробити функцію блокування легкою та доступною».

Horizon Worlds доступна лише для повнолітніх жителів США й Канади.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.