Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПоліція втретє закрила справу про зґвалтування школярки вчителем на випускному

Учитель досі проходить у справі, як свідок

Поліція Кривого Рогу втретє закрила справу про зґвалтування школярки вчителем на випускному. Більше про її перебіг розповіла народна депутатка Інна Совсун.

Справа стосується злочину, що стався наприкінці червня. Тоді поліція підтвердила початок розслідування злочину, коли вчитель хореографії зґвалтував школярку під час випускного вечора. За інформацією видання «Заборона», вчитель завів дівчину в одне з приміщень клубу, зачинив зсередини двері та примусив дівчину зайнятися з ним сексом. Коли постраждала подала заяву, правоохоронці запропонували їй «зіграти весілля» з нападником.

Совсун розповіла, що була на зв’язку з адвокаткою дівчини ще з моменту оприлюднення новини. У співпраці вона листувалася з правоохоронними органами. «Суть відповідей, як під копірку: «ми ведемо всебічне, повне, неупереджене розслідування, не чіпайте нас, у нас все під контролем». На депутатське звернення до міністра Монастирського я отримала відповідь, що службове розслідування не встановило жодних порушень з боку правоохоронних органів. Така позиція верхівки МВС», – пише Совсун.

За словами адвокатки, судмедекспертиза показала, що до зґвалтування дівчина була незаймана. Депутатка наголосила, що не розуміє, чому саме це питання цікавить експертів, адже метою є встановити саме факт зґвалтування й насилля.

Совсун додає, що вчитель проходить у справі, як свідок. Лише кілька разів його запрошували на розмову зі слідчим. Водночас все досудове розслідування стосується лише постраждалої. «Усе досудове слідство стосується тільки дівчини, що пережила зґвалтування: намагаються дізнатися про її дитинство, чим вона живе, чи дивилася колись порно й чи цікавилася сексом у 17 років. Ви можете собі уявити, якби вас чи вашу 17-річну доньку про таке спитали?» – розповідає Совсун.

Уперше слідчий закрив справу наприкінці серпня, тоді за рішенням прокурора її відкрили знову. Слідство призначило постраждалій психіатричну експертизу. Після скарги адвокатки Тамари Бугаєць прокурор скасував рішення слідчого. Натомість призначили психологічну експертизу. «Замість того, щоб зрозуміти стан дівчини, яка пережила зґвалтування, «експертка» питала її, чи не могла вона пручатися та що хорошого винесла з цієї історії (!)» – додає депутатка.

Наприкінці вересня слідчий знову закрив справу, про що не повідомили ні дівчину, ні її адвокатку. За рішенням прокурора справу знову відкрили. Після третього закриття адвокатка готує скаргу на постанову слідчого.

«Створюється враження, ніби все слідство зосереджене на тому, щоб довести, що вчитель отримав добровільну згоду на секс із неповнолітньою дівчиною. Адже вчитель не заперечує факт ceкcy з ученицею. І слідство не запитує його, як це – у 29 років, маючи вагітну дружину, займатися сексом із 17-річною дівчиною», – розповіла Совсун.

«Ніхто не звертає уваги на те, що дівчина чітко казала: «Я цього робити не буду». І на те, що вона була в стані алкогольного сп’яніння, і що ґвалтівник – її вчитель, старший більш ніж на 10 років, і що він зачинив двері зсередини», – коментує справу адвокатка постраждалої Тамара Бугаєць.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.