Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Міноборони заявили про розроблення алгоритму дій, як жінкам стати на військовий облік

Міністерство розширило перелік професій, за якими жінки мають стати на військовий облік

До кінця наступного тижня Міноборони розробить алгоритм дій, за яким жінки зможуть стати на військовий облік. Про це повідомила радниця заступника міністра оборони Наталія Воронкова в ефірі «Громадського радіо» 22 грудня.

17 грудня набув чинності наказ Міноборони з переліком спеціальностей та/або професій, після одержання яких жінок ставитимуть на військовий облік.

«Цьому [переліку спеціальностей – ред.] не приділяли уваги, але це той перелік спеціальностей, який був і раніше. Він стосується не лише жінок, але й чоловіків. Можливо, трошки цей перелік зараз був розширений і якісь спеціальності більш затребувані у військах, тому перелік трохи змінили. Проте загалом він залишився, яким він і був», – повідомила Воронкова.

За словами радниці, у переліку зазначені спеціальності, які споріднені до військових спеціальностей.

«Це просто те, що було зроблено, щоб у разі мобілізації, у разі настання військових дій і військового положення, ці люди могли бути мобілізовані та бути корисними у військах. Це просто потихеньку, про всяк випадок, готуємося до найгіршого розвитку подій», – додала Воронкова.

Радниця заступника міністра оборони повідомила, що інформація з’явиться на сайті військкоматів або на сайті Міністерства оборони до кінця наступного тижня. Воронкова додала, що за можливості на облік можна буде стати електронно, щоб надіслати свої дані онлайн.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.