Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСписок професій для військового обліку жінок планують скоротити – нардеп

«Так сталося, що цей перелік юстувався, і, коли він вийшов, ми побачили, що список є дуже великим»

Голова комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич заявив, що список професій, за якими жінки мають стати на військовий облік, «буде переглянуто в бік зменшення». Про це він повідомив на сторінці у Facebook.

Завітневич написав, що вранці 23 грудня обговорив це питання з міністром оборони Олексієм Резніковим.

Він повідомив, що навесні ухвалили закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань виконання військового обов’язку та ведення військового обліку. На етапі підготовки проєкту Закону до другого читання робоча група врахувала зауваження Департаменту кадрової політики Міністерства оборони України, про те, що жінки, які мають спеціальність та (або) професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною в переліку, і придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком, беруться на військовий облік військовозобов’язаних.

«Так сталося, що цей перелік юстувався, і, коли він вийшов, ми побачили, що список є дуже великим [...] Дійшли згоди, що перелік буде переглянуто в бік зменшення та здорового глузду, бо там є професії, які справді не знадобляться Збройним силам та іншим військовим формуванням. Але сама ініціатива правильна, країна має знати свої резерви, ми маємо бути готові, бо ситуація зобов’язує», – заявив Завітневич.

17 грудня в Україні набув чинності наказ про розширення спеціальностей і професій, за якими жінки від 18 до 60 років ставитимуть на військовий облік військовозобов’язаних. Більше про те, що наразі відомо щодо затвердженого переліку, читайте за посиланням.

Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.