Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПетиція про скасування наказу про військовий облік жінок набрала необхідну кількість голосів

Тепер її має розглянути президент

Петиція про скасування наказу Міністерства оборони про розширення переліку спеціальностей для військового обліку жінок набрала понад 32 тисячі голосів. Тепер її має розглянути Офіс президента.

Петицію №22/130110-еп оприлюднили 23 грудня. Її ініціаторка Яна Рашевченко називає наказ Міноборони «знущанням з жінок». У тексті вказано, що на військовий облік мають ставати лише представниці тих спеціальностей, що затверджені постановою Кабінету Міністрів №711 1994 року, як-от: картографія, кінорадіомеханіка, медицина. 

«Начебто змінився лише перелік, але згідно з ним майже всі жінки нашої держави повинні бути військовозобов’язаними. Це неподобство! Жодного суспільного обговорення. Жодних підготовчих заходів. Жодного перехідного періоду та роз’яснень щодо механізму реалізації», – зазначено в петиції.

За 5 днів петиція набрала більше 32 тисяч голосів із необхідних 25 тисяч. Офіс президента має повідомити про початок розгляду петиції протягом 3 робочих днів після набрання необхідних голосів.

17 грудня в Україні набув чинності наказ про розширення спеціальностей і професій, за якими жінки від 18 до 60 років ставитимуть на військовий облік військовозобов’язаних. Серед професій, які потрапили під обовʼязковий військовий облік, – програмістки, журналістки, лікарки, юристки, музикантки, менеджерки, науковиці, бухгалтерки, фотографки й понад 100 інших професій. Більше про наказ читайте за посиланням.

Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.