Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВиробник ігор Riot Games виплатить 100 мільйонів доларів компенсації за гендерну дискримінацію

У 2018-му співробітниці компанії подали позов до суду

Компанія Riot Games, яка розробила ігри, як-от: League of Legends і Valorant – виплатить 100 мільйонів доларів через позов про гендерну дискримінацію серед працівників. Про це повідомляє The Washington Post.

Згідно з угодою, Riot виплатить 80 мільйонів доларів усім нинішнім і колишнім штатним співробітникам і підрядникам із тимчасових агентств у Каліфорнії, які ідентифікують себе як жінки та працювали в компанії з листопада 2014 року по сьогодні. Інші 20 мільйонів доларів передадуть на «гонорари адвокатів та інші витрати».

Крім того, Riot погодився на те, що стороння компанія буде контролювати їхню внутрішню звітність і процеси виплати власного капіталу. Наразі очікують остаточне затвердження цієї угоди судом, слухання відбудеться протягом «найближчих місяців».

«Нам довелося зіткнутися з тим, що, незважаючи на наші найкращі наміри, ми незавжди відповідали нашим цінностям. Як компанія ми стояли на роздоріжжі; ми могли б заперечувати недоліки нашої культури або могли вибачитися, виправитися та створити кращий Riot. Ми обрали останнє», – сказав представник Riot Games, додавши, що тепер компанія віддана справедливості та рівності, а прийняття різноманітності спонукає до творчості й інновацій.

Угода стосується позову про дискримінацію за статтю, який подали у 2018 році після звіту від платформи Kotaku, яка розповіла про сексистську культуру в Riot Games. Kotaku поговорила з 28 нинішніми та колишніми співробітницями, які зіткнулися із сексизмом на робочому місці.

Наприклад, Джессіка Негрон розповіла, як після звільнення її менеджера вона взяла на себе його обов’язки, але так і не отримала компенсацію й посаду. Інша позивачка Мелані Маккракен стверджувала, що після розповіді про сексизм у компанії «HR не зміг зберегти конфіденційність зустрічі та передав інформацію керівнику». Тоді жінці повідомили, що їй «дають 5 місяців, щоб знайти нову посаду «звільненої».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.