Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниКритики висловили незадоволення відсутністю Джоан Роулінг у спецвипуску «Гаррі Поттера»

Письменницю показали лише в архівних кадрах

Спеціальний епізод «Гаррі Поттера» «Повернення в Гоґвортс» отримав неоднозначні відгуки критиків. Зокрема, багато хто відзначив відсутність у випуску авторки книжок Джоан Роулінг.

У «Поверненні в Гоґвортс» зірки франшизи Деніел Редкліфф, Емма Уотсон і Руперт Грінт возз’єдналися з іншими акторами, як-от: Геленою Бонем Картер, Гері Олдманом і Рейфом Файнзом. Роулінг не з’являється у фільмі разом із кастом, її можна побачити лише на архівних кадрах, записаних у 2019 році.

Після попереднього показу випуску видання почали випускати рецензії. Багато критиків не погодилися з відсутністю авторки книжок в епізоді. Наприклад, The Times описали «Повернення в Гоґвортс» як «чарівне, але іноді сахаринове возз’єднання», якому «бракувало основного інгредієнта» – Роулінг.

У рецензії The Telegraph пишуть: «Чого, зрештою, не вистачає, так це справжнього розуміння образу Гаррі та того, що саме в ньому привернуло увагу такої кількості читачів. І, чесно кажучи, тільки Джоан Роулінг могла дати пояснення цьому».

«Навіть маґл прийде до висновку, що брак часу, приділений Роулінг у цьому документальному фільмі, пов’язаний із публічним докором зірок серіалу у відповідь на її погляди щодо транслюдей», – додають у двозірковій реценції.

«Повернення до Гоґвортсу розумно підкреслює, як ці адаптації зійшлися разом і вплинули на світ як блокбастери, аніж те, як вони були натхненні баченням Роулінг», – пише Variety.

Причину відсутності Роулінг офіційно не підтверджено. «Повернення в Гоґвортс» розповість історію створення фільмів через нові інтерв’ю та розмови з кастом, запрошуючи шанувальників у «чарівну подорож в одну з найулюбленіших франшиз усіх часів». Випуск вийде 1 січня.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.