Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяВВС та The Guardian написали про зображення українки в серіалі «Емілі в Парижі»

Після звернення Олександра Ткаченка до Netflix

Іноземні ЗМІ, як-от: ВВС і The Guardian – написали про реакцію Мінкульту України щодо зображення українки в другому сезоні серіалі «Емілі в Парижі».

Нагадаємо, другий сезон шоу вийшов 22 грудня. У четвертій серії головна героїня, Емілі, знайомиться з українкою на ім’я Петра, яка приїхала до Парижа з Києва. У серіалі Петру показали як малоосвічену дівчину з поганим смаком і крадійку, яка боїться депортації.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко зазначив, що в серіалі показали «карикатурний образ українки, який є неприйнятним», і звернувся щодо цього до Netflix. Згодом Ткаченко розповів, що в Netflix відповіли «достатньо дипломатично» та подякували за зворотний зв’язок. «Про стурбованість українських глядачів зображенням українки почуто. Домовилися, що у 2022 році будемо в більш тісному контакті, щоб упередити подібні випадки», – поділився він.

«Міністр культури України поскаржився на Netflix через образливий стереотипний образ української персонажки в «Емілі в Парижі» [...] Це далеко не перший випадок, коли шоу критикують за кліше та стереотипні зображення. Насправді воно стало відомим своїми розпусними французькими персонажами, які постійно курять і носять берети», – зазначили в The Guardian.

BBC додали коментарі українок щодо зображення Петри й теж згадали критику першого сезону шоу через стереотипи. «Раніше автор шоу Даррен Стар заявив, що йому «не шкода дивитися на Париж через призму гламуру». Стар казав, що спирався на власний досвід відвідування міста», – пишуть BBC.

Читайте матеріал Wonderzine Україна, де ми поговорили з українками, які працюють у різних галузях культури та бізнесу, і запитали їхні думки щодо зображення українки в серіалі.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.