Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниМеган Маркл отримає 1 фунт компенсації від The Mail on Sunday за публікацію її особистого листа

Таблоїд програв справу через вторгнення в особисте життя Маркл

Британська газета The Mail on Sunday виплатить Меган Маркл 1 фунт компенсації за вторгнення в її особисте життя. У 2019 році газета опублікувала її особистий лист батькові. Про це повідомляє The Guardian.

В офіційних документах вказано, що The Mail on Sunday і її дочірній вебсайт MailOnline визнали поразку й не будуть передавати довготривалу справу до апеляції у Верховний Суд. «Цей уміст був особистим, приватним, а не питанням законного суспільного інтересу», – сказав суддя сер Джефрі Вос.

Медіаюрист Марк Стівенс заявив, що зазвичай за подібне вторгнення в конфіденційність вимагають від 75 тисяч до 125 тисяч фунтів стерлінгів, тож номінальна сума, яку вимагала Маркл, може означати, що вона мала слабку позицію щодо захисту своєї репутації.

Видавець газети також погодився сплатити невідому суму відшкодування збитків за порушення авторських прав. Окрім цього, Mail on Sunday має покрити значну частину судових витрат Меган, які можуть становити понад 1 мільйон фунтів стерлінгів.

Mail on Sunday і MailOnline також мали розмістити заяви про те, що програли судову справу. У суді навіть вказали шрифт, яким мав бути надрукований текст. Це зробили 26 грудня, наступного дня після Різдва, який вважається одним із найтихіших днів у році.

Після своєї перемоги у справі Маркл закликала до зміни таблоїдної індустрії й поділилася, що була терплячою щодо «обману, залякування та продуманих нападів», а також розкритикувала «таблоїдну індустрію, яка змушує людей бути жорстокими й отримує прибуток від брехні та болю, що вони створюють».

Фото: Flickr

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.