Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниОстанні 7 років були найспекотнішими в історії – звіт служби ЄС

2021-й став п’ятим найтеплішим роком із рекордною спекою в деяких регіонах

Останні сім років були найспекотнішими у світі, а 2021-й став п’ятим найтеплішим роком із рекордною спекою в деяких регіонах. Про це йдеться у звіті Служби зміни клімату Copernicus, повідомляє BBC.

За даними агентства, у 2021 році кількість газів, які нагрівають нашу атмосферу, продовжувала збільшуватися. Також минулого року середня температура була на 1,1-1,2°C вище доіндустріального рівня близько 150 років тому.

Уряди країн зобов’язуються обмежити глобальне підвищення температури до 1,5°C, щоб приборкати кліматичні зміни, однак учені попереджають про обмеження часу.

Екологічні, людські й економічні збитки від підвищення температури вже спостерігаються у всьому світі. Торік Європа пережила найтепліше літо, а температурні рекорди на заході США та Канади зросли на кілька градусів. Сильні лісові пожежі й повені в деяких регіонах призводили до загибелі людей і занепаду місцевості.

«Цей аналіз є нагадуванням про тривале підвищення глобальних температур і нагальну необхідність діяти. Екстремальні погодні події 2021 року є яскравим нагадуванням про необхідність змінюватися, зробити рішучі й ефективні кроки до сталого суспільства», – пояснив директор C3S Карло Буонтемпо.

Фото: RawPixel

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.