Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Індонезії жінку 100 разів вдарили батогом за зраду. Обвинувачений чоловік отримав 15 ударів

Затриманий, який вступив у зв’язок із жінкою, також має сім’ю

В Індонезії, у провінції Ачех, жінку вдарили батогом 100 разів як покарання за подружню зраду, тимчасом як чоловік, який заперечував звинувачення, отримав лише 15 ударів батогом. Про це пише The Guardian.

Керівник відділу розслідувань прокуратури Іван Наджар Алаві заявив, що суд виніс суворіший вирок для жінки після того, як вона зізналася, що займалася сексом поза шлюбом. За словами Алаві, суддям було складніше засудити чоловіка, із яким застали жінку, адже той заперечував факт правопорушення. Підозрюваний – голова рибальської агенції Східного Ачеха, який теж має сім’ю.

«Під час суду він нічого не визнав, усі звинувачення відкидав. Тож судді не можуть довести, чи він винний», – сказав Алаві журналістам після публічного побиття обвинувачених.

Судді визнали чоловіка винним у «виявленні прихильності до партнерки, яка не є його дружиною» після того, як пару побачили разом у 2018 році. Спочатку його засудили до 30 ударів батогом, але апеляція у Верховному шаріатському суді Ачеха зменшила вирок до 15.

Десятки людей були присутні на покаранні та знімали це на відео. За словами місцевого репортера з Agence France-Presse, покарання жінки призупиняли, бо вона не могла витримати біль.

Правозахисні групи засуджують публічне використання батогів. Президент Індонезії Джоко Відодо закликав припинити цю практику, однак не отримав підтримку населення Ачеха.

Ачех є єдиним регіоном Індонезії, де проживає більшість мусульман і де запроваджено закон шаріату, який дозволяє покарання батогом за звинувачення, як-от: азартні ігри, подружню зраду, вживання алкоголю та гомосексуальний секс.

Розповісти друзям
1 коментарпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.