Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниLego звинуватили в порушенні авторських прав через дизайн шкіряної куртки з шоу Queer Eye

Конструктор входить до набору, що присвячений відомому реаліті-шоу

Дизайнер Джеймс Конкеннон подав до суду на Lego. За словами позивача, компанія представила «відверту копію» його дизайну у вигляді конструктора. Про це пише The Guardian.

Позов подали в окружний суд Коннектикуту. Справа стосується іграшкового сету, що присвячений мейковер-шоу Queer Eye. Конкеннон створив куртку ексклюзивно для учасника шоу Ентоні Поровскі. Дизайнер стверджує, що куртка, що входить до комплекту для фігурки Поровскі, копіює «унікальне розташування окремих художніх елементів» на одязі. Він вимагає відшкодування.

У позові вказано, що з 2017 року Netflix регулярно просив у дизайнера згоди на показ його одягу в епізодах Queer Eye. На це він погоджувався. У 2018 році Поровскі надіслав Конкеннону шкіряну куртку, щоб той створив  індивідуальний дизайн. Згодом Поровскі одягнув куртку на зйомках епізоду четвертого сезону шоу. Конкеннон стверджує, що Netflix ніколи не звертався до нього за дозволом показати куртку в шоу, але вважав, що це сталося випадково.

Після випуску набору Конкеннон зв’язався з Lego, коли побачив свій дизайн у формі іграшки. За словами позивача, представник служби підтримки запропонував йому набір для його 6-річного сина як компенсацію. Однак пізніше інший представник Lego сказав, що компанія не надає свою продукцію безкоштовно.

Конкеннон стверджує, що після звернення його адвокатів у Lego визнали, що навмисно скопіювали його дизайн, але відхилили його прохання припинити випуск іграшки. Там коментували: те, що Конкеннон передав куртку Поровскі, означало, що Netflix мав «неявну ліцензію», щоб робити з дизайном те, що хотів, включаючи дозвіл Lego на його відтворення.

Фото: US District Court of Connecticut

Розповісти друзям
1 коментарпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.