Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниІндійський застосунок «виставив на аукціон» мусульманських жінок

Після скраг расистський застосунок видалили

В Індії расистський застосунок Bulli Bai запустив фальшивий «аукціон» мусульманських жінок. За словами постраждалих, його створили «для сексуальних домагань, приниження та ненависті жінок за висловлювання проти уряду». Про це пише NBC.

Журналістка Куратулін Рехбар виявила свої фотографії в Bulli Bai на початку цього місяця. Разом із нею на «аукціон» виставили близько 100 юристок, активісток та інших відомих мусульманських жінок в Індії, чиї фотографії з’явилися в застосунку без їхньої згоди. Назва програми Bulli Bai є зневажливою фразою на хінді для мусульманських жінок. Після численних скарг застосунок видалили.

Рехбар поділилася, що була змушена видалити свої акаунти в соцмережах через велику кількість повідомлень як зі словами підтримки, так і з образами. За її словами, Bulli Bai створили «для сексуальних домагань, приниження та ненависті жінок за висловлювання проти уряду».

Онлайн-домагання є проблемою, що зростає, в Індії, причому жінки та дівчата страждають непропорційно. Хоча напруженість між індуїстами, які становлять близько 80% людей в країні, і мусульманами, які становлять 14%, сягає сотень років. Критики стверджують, що вона посилилася за часів правління прем’єр-міністра Нарендри Моді, який вступив на посаду у 2014 році.

Міністерство внутрішніх справ, до складу якого входить відділ кібер- та інформаційної безпеки, не відповіло на запит щодо коментаря.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.