Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниДепутатка з Мальти стала першою жінкою на посаді президентки Європарламенту за останні 20 років

За правління попереднього очільника вона була віцепрезиденткою Європарламенту

Депутатку з Мальти Роберту Мецолу призначили на посаду голови Європейського парламенту. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Попередній очільник Давид Сассолі мав скласти повноваження в січні 2022 року. За його правління Мецола була віцепрезиденткою Європарламенту. 18 січня вона перемогла на виборах з підтримкою 458 європейських депутатів із 616.

У свої 43 роки Мецола є наймолодшою людиною на цій посаді в 70-річній історії законодавчого органу, а також першою жінкою-президенткою Європарламенту за останні 20 років. Раніше серед жінок посаду обіймали француженки Сімона Вейль і Ніколь Фонтен.

Мецола стала депутаткою Європарламенту у 2013 році та виступала за вступ Мальти до законодавчого органу. Мецола входила до фракції консервативної Європейської народної партії (EPP). Зокрема, вона стикалася з критикою через свою позицію проти абортів.

Як президентка Європарламенту, Мецола керуватиме діяльністю пленарних засідань законодавчого органу та підтримуватиме порядок під час засідань. Глава Європарламенту також надає слово доповідачам, підписує закони та зазвичай виступає на відкритті самітів ЄС.

Фото: Twitter

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.