Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУкраїнка потрапила до списку Forbes з 50 впливових жінок, старших за 50 років

До переліку включили успішних жінок з Європи, Близького Сходу й Африки

Журнал Forbes опублікував свій список 50 over 50 – перелік найвпливовіших жінок з усього світу, старших за 50 років. Туди потрапила українська економістка та підприємниця Філя Жебровська.

Усього до переліку 50 over 50 увійшли підприємиці, політикині, науковиці та представниці інших напрямів з Європи, Близького Сходу й Африки. Минулого року до списку включили лише жінок зі США.

Упродовж останніх 14 років Філя Жебровська очолює компанію «Фармак», з 1995 по 2007 вона була її гендиректоркою. Крім того, підприємиця володіє 100 патентами України. У 2021 році вона посіла 26 місце серед 100 найбагатших українців. Її статки оцінюють у 390 мільйонів доларів.

У Forbes Жебровську назвали однією з найбагатших і найуспішніших бізнеследі України. «Вона допомогла виростити фармацевтичну компанію «Фармак» до одного з найбільших експортерів фармацевтичних препаратів в Україні», – зазначають у виданні.

Також до переліку потрапили співзасновниця компанії BioNTech Озлем Тюреджі, підприємиця й візажистка Пет Макграт, акторка Джуді Денч, дизайнерка Донателла Версаче, розробниця вакцини AstraZeneca Сара Гілберт, президентка Танзанії Самія Сулуху Хасан та інші.

Фото: Wikimedia

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.