Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВерхня палата парламенту Британії визнала мізогінію злочином на ґрунті ненависті

Раніше прем’єр-міністр Борис Джонсон відхилив законопроєкт

Палата лордів Великої Британії проголосувала за визнання мізогінії злочином на ґрунті ненависті в Англії й Уельсі. Про це повідомляє видання Politico.

Законопроєкт підтримали 242 депутатів, 185 виступили проти. Тепер його передадуть для обговорення до Палати громад.

Після того, як мізогінія офіційно стане злочином на ґрунті ненависті, судді зможуть накладати більш жорсткі покарання, якщо буде доведено, що мотивом є упередження щодо жінок. Також від поліції вимагатимуть фіксувати, чи були злочини мотивовані ненавистю до певного гендеру чи статі.

«Занадто часто, коли йдеться про насильство щодо жінок, суспільство хоче побачити «ідеальну постраждалу», перш ніж діяти. Як суспільство ми вжили заходів належним чином, щоби визнати тяжкість расистських або гомофобних злочинів, але досі не діяли щодо злочинів, скоєних через ненависть до жінок», – заявила заступниця представника Палати лордів Гелен Ньюлав.

Нагадаємо: у жовтні минулого року прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон відхилив законопроєкт про визнання мізогінії злочином, адже в країні вже є «велика кількість» законів щодо боротьби з насильством проти жінок і дівчат. Тоді Джонсон наголосив, що «розширення масштабів злочинів просто збільшить проблему». Натомість прем’єр-міністр закликав більш оперативно й ефективно притримуватися чинних законів і притягати до відповідальності.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.