Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУкраїна вперше виступить на Олімпійських іграх у жіночому бобслеї

У змаганнях візьме участь українська бобслеїстка Лідія Гунько

Україна вперше ввійшла до змагань з жіночого бобслею на Олімпіаді-2022 в Пекіні. Як повідомляє «Суспільне», українці також уперше з 2002 року будуть представлені на Зимових іграх у цьому виді спорту.

У змаганнях візьме участь українка Лідія Гунько. Спортсменка здобула ліцензію в змаганні з монобобу – дисципліни, де в бобі перебуває лише пілотеса без інших членів екіпажу. Цього року монобоб дебютує в програмі Олімпійських ігор. Усього на Олімпіаду-2022 в цій дисципліні відібралися 20 спортсменок із 16 країн.

Загалом Україна вперше з 2002 року буде представлена в бобслеї на Олімпійських іграх. І вперше за весь час у жіночому бобслеї після заснування команди у 2019 році.

«Цю дисципліну тільки ввели в олімпійську програму, і цей вид спорту дуже молодий для нашої країни. Я вважаю, що це дуже гідний результат – потрапити на Олімпійські ігри. Сподіваюся, що видно, як наша команда цього прагнула та працювала над цим», – поділилася Лідія Гунько.

Змагання з монобобу відкриватимуть програму Олімпійських ігор у бобслеї: перші заїзди відбудуться в неділю, 13 лютого, а вирішальні – у понеділок, 14 лютого.

Фото: Facebook

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.