Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниКолишній Папа Римський став фігурантом справи зі священиками-педофілами – розслідування

Обвинувачені продовжували нести службу, хоча понтифік знав про їхні злочини

Німецька юридична фірма опублікувала результати розслідування на замовлення католицької церкви. Воно показало, що колишній Папа Римський Бенедикт XVI знав про насильство священиків над дітьми, але не діяв задля його припинення. Про це повідомляє ВВС.

Раніше Папу Бенедикта звинуватили в бездіяльності щодо чотирьох випадків насильства над дітьми, що трапилися в той час, коли він обіймав посаду архієпископа Мюнхена. Бенедикт XVI, який був главою католицької церкви з 2005 по 2013 роки, став першим Папою, який пішов у відставку за понад 600 років, посилаючись на виснаження.

Звіт показав нові докази зі справи щодо звинувачень колишнього Папи в зловживанні повноваженнями. Слідчі стверджують, що жорстоке поводження тривало й під час перебування Бенедикта XVI на посаді понтифіка, а обвинувачені священики продовжували нести службу. Знаючи про факти насильства, той не зробив жодних дій.

У заяві Ватикану пообіцяли, що вивчать деталі доповіді. «Підтверджуючи почуття сорому та жалю щодо насильства над неповнолітніми з боку священиків, Святий Престол висловлює свою підтримку всім постраждалим і гарантує безпеку й захист неповнолітніх», – додали у Ватикані.

У попередньому звіті про історичні зловживання було зазначено, що в період з 1946 до 2014 року понад 3600 осіб по всій країні зазнали насильства з боку представників духовенства. Багато постраждалих були дуже молоді і переважно працювали прислужниками.

Фото: vaticannews

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.