Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниКолишній Папа Бенедикт визнав, що дав хибні свідчення у справі про священиків-педофілів

Колишній Папа Римський фігурує в доповіді про сексуальне насильство над дітьми

Колишній Папа Римський Бенедикт XVI визнав, що за надав неправдиву інформацію під час розслідування справи про сексуальне насильство в його колишній мюнхенській архієпархії. Як пише Reuters, про це повідомив секретар колишнього Папи.

У 1980 році Бенедикт XVI, будучи архієпископом Мюнхена, був присутній на зустрічі, де обговорювали педофілію одного зі священиків. Однак тоді він помилково сказав німецьким слідчим, що його там не було. У новій заяві колишнього Папи йдеться, що неправдива інформація «була результатом недогляду під час редагування заяви» й була оприлюдена «не через недобросовісність». «Він дуже шкодує про цю помилку та просить вибачення», – сказав секретар Бенедикта XVI.

Він сказав, що Бенедикт планував пояснити, як сталася помилка, після того, як завершить вивчення звіту у справі, який містить майже 2 тисячі сторінок. «Він уважно читає викладені там заяви, які наповнюють його соромом і болем щодо страждань, завданих постраждалим. Повний огляд забере деякий час через його вік і стан здоров’я», – додав представникі колишнього Папи.

Нагадаємо: колишній Папа Римський Бенедикт XVI фігурує в доповіді про сексуальне насильство над дітьми, яке чинили священики. Він обіймав посаду глави католицької церкви з 2005 до 2013 року. Бенедикт XVI знав про священиків, які чинили насильство над дітьми, поки він був архієпископом Мюнхена з 1977 до 1981 року.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.