Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниАвстралійський чемпіонат зіткнувся з критикою через заборону футболок на підтримку Пен Шуай

Глядачі намагалися звернути увагу на історію китайської тенісистки

Організатори Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу заборонили глядачам увійти на територію заходу у футболках з написом «Де Пен Шуай?» Однак після шквалу критики заборону скасували. Про це пише The Guardian.

Наприкінці минулого тижня глядачів попросили зняти футболки з написом про китайську тенісистку, чий стан викликав міжнародне занепокоєння після того, як вона звинуватила ексвіцепрем’єра КНР у сексуальному насильстві.

Охорона турніру конфіскувала плакат і попросила вболівальників зняти футболки. Один з охоронців додав: «Я не кажу, що ви не можете мати таких поглядів, але Tennis Australia встановлює тут правила».

Організаційний орган Australian Open Tennis Australia заявив, що вони турбуються про безпеку Пен Шуай, але за правилами в них заборонені одяг, постери або вивіски рекламного або політичного характеру.

Рішення організаторів викликало критику в мережі. Деякі правозахисники та спортсмени припускали, що на організаторів турніру тиснули китайські спонсори. Тенісистка Мартіна Навратілова назвала цю позицію «пафосною» та звинуватила Tennis Australia в «капітуляції» перед Китаєм.

Врешті виконавчий директор Tennis Australia Крейг Тайлі заявив, що глядачам дозволять носити футболки, якщо вони не матимуть на меті порушити правопорядок і залишатимуться «мирними». Але вони однаково не дозволять постери через питання безпеки глядачів.

Нагадаємо: у листопаді китайська тенісистка та колишня перша ракетка в парному рейтингу Пен Шуай звинуватила в сексуальному насильстві ексвіцепрем’єра Китаю Чжана Ґаолі. Про це спортсменка розповіла на сторінці в соцмережі Weibo. Незабаром допис видалили, і Шуай перестала виходити на зв’язок. У грудні тенісистка заявила, що не була під наглядом і не робила заяв проти власної волі. Шуай додала, що раніше щодо її слів «виникло непорозуміння».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.