Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Польщі вагітна жінка загинула внаслідок заборони абортів

Це вже другий випадок смерті через відмову лікарів переривати вагітність

Жителі Польщі вийшли на акції протесту на тлі нового випадку загибелі вагітної жінки через чинну в країні заборону на аборти. Про це повідомляє The Guardian.

Наприкінці грудня до лікарні міста Ченстохова надійшла пацієнтка Агнешка, вагітна двійнятами. Жінка знаходилася на першому триместрі вагітності. Згідно з заявою, оприлюдненою родичами, жінка відчувала біль, коли прибула до лікарні, але була «повністю свідома та в хорошій фізичній формі».

23 грудня один із близнюків помер, але лікарі відмовилися вилучати мертвий плід, посилаючись на чинні заборони. Через тиждень помер другий близнюк, однак лікарі чекали ще два дні, перш ніж перервати вагітність. Агнешка померла 25 січня. Родина жінки підозрює, що вона померла в результаті септичного шоку, але в заяві лікарні не вказана причина смерті.

«Це доказ того, що нинішня влада має кров на своїх руках», – ідеться в повідомленні родини загиблої.

«Наші протестні акції ніколи не стосувалися лише закону, наша боротьба завжди була за право людини на життя. Тоді ми вийшли на вулиці на знак протесту проти того, щоб людей прирікали на смерть. Це може статися з кожною з нас. Цього разу загинула Агнешка. І я звинувачую владу в її смерті. Це вони засудили її до смерті в агонії та болю. Це вони її вбили», – повідомила Марта Лемпарт, лідерка протесту.

Нагадаємо: у вересні жителька Польщі померла в результаті септичного шоку. Вона була на 22-му тижні вагітності. За словами адвоката родини, лікарі не зробили аборт, коли жінка звернулася до них через зникнення навколоплідних вод. Це був перший випадок загибелі вагітної жінки, яку спричинила заборона абортів у країні.

Фото: Instagram

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.