Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПетиція про ратифікацію Стамбульської конвенції вдруге набрала 25 тисяч підписів

Петиція знову отримала кількість підписів, необхідну для її розгляду

Петиція з вимогою внести законопроєкт про ратифікацію Стамбульської конвенції до Верховної Ради України вже вдруге набрала понад 25 тисяч необхідних підписів.

Першу петицію громадська ініціатива «Марш жінок» подала ще у 2020 році. Тоді вона зібрала понад 25 тисяч голосів, необхідних для її розгляду на сайті петицій до Президента України. В організації зауважили, що тоді Володимир Зеленський запевнив, що доручить Міністерству закордонних справ України й Міністерству соціальної політики України оперативно опрацювати питання та внести до Верховної Ради законопроєкт про Стамбульську конвенцію.

«Ми чекали два роки [...] тому нагадуємо ще раз про вимогу ратифікувати Стамбульську конвенцію проти насильства якомога швидше. Ми готові публікувати петиції що три місяці та збирати необхідну кількість підписів доти, поки Стамбульська конвенція не буде ратифікована, а тисячі жінок, що постраждали від насильства, не буде почуто», – ідеться в заяві.

Нагадаємо: у грудні 2021 року в Офісі Президента повідомили, що Володимир Зеленський підтримав ратифікацію Україною Стамбульської конвенції. Тоді в заяві додали, що завершують підготовку до подання відповідного проєкту закону на розгляд Верховної Ради.

Більше про важливість ратифікації Стамбульської конвенції читайте в нашому матеріалі.

Фото: Марш Жінок

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.