Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниHuman Rights Watch опублікували звіт про життя ЛГБТ-спільноти в Афганістані

У дослідженні зафіксовано майже 60 випадків цілеспрямованого насильства

Правозахисна організація Human Rights Watch спільно з неурядовим центром захисту ЛГБТК+ людей OutRight Action International опублікували звіт про життя ЛГБТ-спільноти в Афганістані після того, як до влади прийшов Талібан.

Згідно з результатами дослідження, в Афганістані ЛГБТК+ люди стикаються з переслідуванням, побиттям та сексуалізованим насильством. Загалом у звіті зафіксовано майже 60 випадків цілеспрямованого насильства проти ЛГБТК+ людей з серпня 2021 року. Багато постраждалих повідомили, що прихід талібів до влади знищив їхнє життя.

«Люди, які не відповідають жорстким гендерним нормам в Афганістані, стикаються зі все більш безвихідною ситуацією та серйозними загрозами своєї безпеки та життя під владою Талібану. ЛГБТК-афганці виявилися найбільш уразливою групою серед постраждалих», – зазначили в Human Rights Watch.

«Ми розмовляли з афганцями, які пережили групові зґвалтування, напади або переслідування їхніх родичів, і вони не мають надії, що державні установи захистять їх. Представники ЛГБТ, які хочуть втекти з країни, мають небагато хороших варіантів; більшість сусідів Афганістану також криміналізують одностатеві стосунки. Важко переоцінити, наскільки руйнівним і жахливим було повернення правління Талібану для ЛГБТ-афганців», – сказав Дж. Лестер Федер, старший науковий співробітник, який долучився до звіту.

У 2021 році представник Талібану заявив в інтерв’ю німецькій газеті Bild: «Для гомосексуала може бути лише два покарання: або його мають побити камінням, або він повинен стояти за стіною, яка впаде на нього».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.