Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВупі Голдберг заявила, що «Голокост не пов’язаний із расою». Після критики акторка вибачилася

Голдберг звинуватили в поширенні дезінформації після її заяв на ток-шоу

Вупі Голдберг зіткнулася зі шквалом критики в мережі після того, як заявила, що «Голокост не пов’язаний із расою».

Акторка сказала про це в ефірі ток-шоу The View на телеканалі ABC. Ведучі обговорювали нещодавню заборону в школі штату Теннессі роману-коміксу «Маус», у якому євреїв, що рятуються від Голокосту, зобразили у вигляді мишей, а нацистів – у вигляді котів. Заборону пояснили тим, що в книзі міститься нецензурна лексика й ілюстрації з оголеними тілами, що було неприйнятним для підлітків.

«Мене дивує, що вас збентежило саме те, що в книзі є нагота. Насамперед це твір про Голокост, про вбивство шести мільйонів людей, це не збентежило вас? Давайте будемо чесні, Голокост – це не про расу. Ні, не в расі річ. Це про нелюдяність людини щодо до іншої людини», – заявила Голдберг.

Після оприлюднення слів акторки в мережі почали критикувати її заяви. Акторку звинуватили в дезінформації, до неї почали звертатися активісти й історики.

«Ні, Вупі Голдберг, Голокост – це систематичне знищення нацистами єврейського народу, який вони вважали нижчою расою», – заявив голова єврейської правозахисної організації Джонатан Грінблатт.

«Расизм займав центральне місце в нацистській ідеології. Євреї визначалися не релігією, а расою. Нацистські расистські переконання підживлювали геноцид і масові вбивства», – заявили в музеї Голокосту США.

Ведуча Меган Маккейн заявила, що «антисемітизм – це рак й отрута, яка все частіше виправдовується в нашій культурі та на телебаченні».

Після критики Голдберг вибачилася за висловлювання у своєму твітері. «У сьогоднішньому шоу я сказала, що Голокост – це не про расу, а про нелюдяність людини щодо людини. Мені слід сказати, що він пов’язаний і з тим, і з іншим. Євреї по всьому світу завжди мали мою підтримку, і вона ніколи не зникне. Я дуже вибачаюся за біль, який спричинили мої слова», – написала акторка.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.