Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниMeta запустили функцію для боротьби з домаганнями у віртуальному світі

З метою «встановлення норм для взаємодії людей у віртуальній реальності»

Meta запустили нову функцію «особисті кордони» для боротьби з домаганнями в метасвіті Horizon Worlds. Про це пише WWD.

Тепер цифрового аватара оточуватиме кордон, який не дозволятиме іншим користувачам підійти ближче, ніж на 1,2 метра. Система заснована на наявній функції, яка може змусити користувачів зникнути, якщо вони підійдуть занадто близько до іншого аватара. «Якщо хтось спробує ввійти до вашого особистого кордону, система зупинить його рух уперед», – пояснив Вівек Шарма, віцепрезидент Horizon.

Прессекретарка Meta Крістіна Міліан підтвердила, що користувачі не можуть вимкнути нову функцію, оскільки система призначена для «встановлення стандартних норм для взаємодії людей у віртуальній реальності». Однак у майбутньому люди зможуть самостійно налаштувати розмір радіуса навколо аватара.

Нагадаємо: у грудні 2021 року користувачки платформи Horizon Worlds почали повідомляти про випадки сексуальних домагань у віртуальному світі. Одна з користувачок розповіла, що її «неналежно торкалися, а інші люди поводилися так, що я відчувала себе відчуженою». Оглядачка Bloomberg Пармі Олсон розповіла, що одного разу на платформі-попереднику Horizon Worlds, її оточила «група аватарів-чоловіків», які почали її фотографувати.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.