Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПрем’єр-міністр Перу піде з посади після звинувачень у домашньому насильстві

На четвертий день після призначення на посаду

Прем’єр-міністр Перу Ектор Валер оголосив про свою відставку через звинувачення в домашньому насильстві. Це сталося на четвертий день після його призначення на посаду. Про це повідомляє The Guardian.

Минулого тижня президент Перу Педро Кастільйо привів до присяги новий склад кабінету міністрів, який став третім з моменту вступу глави держави на посаду. Однак тоді в ЗМІ оприлюднили поліцейські рапорти про те, що у 2016 році донька та нині покійна дружина обраного прем’єр-міністра подавали скарги про домашнє насильство.

В одній зі скарг дочки Валера вказано, що він «давай їй ляпаси та бив по обличчю», а також тягав за волосся. Політик заявив, що звинувачення не є правдою. «Скарги на мене ґрунтуються на брехні. Я прийшов залишити краплю крові, щоб підтримати побудову цього уряду», – сказав Валер.

Відповідно до конституції Перу, коли прем’єр-міністр іде у відставку, весь кабінет повинен зробити те ж саме, поки не оберуть нових міністрів.

Раніше жіночі правозахисні організації виступали проти призначення Валера на посаду. Як зазначають у виданні, Валер відомий своїми ультраконсервативними поглядами та сексистськими висловлюваннями.

Фото: Flickr

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.